Pages

Sunday, 29 August 2010

HIDUP SEORANG BLOGGER

HIDUP SEORANG BLOGGER seperti aku ni rasanya seperti seekor kura-kura yang ingin maju ke depan seperti rakan yang lain tp tidak mampu untuk berjalan beriringan dgn mereka sbb kura2 mmg agak slow perjalanannya..itu la saya, blogger yang amat jarang untuk mengarang cerita tentang apa2 saja dalam blog wpon kekadang masa tengah drive balik daripada opis pon, idea boleh dtg mencurah2 mcm air bah yang keluar drp empangan yg pecah (mcm dlm citer Bruce Almighty)..tp mencurah2 sekejap je..lepas tu idea jadi kering kontang plak...belum masuk fakta time management plak. aku mmg fail yg teramat sangat dalam hal pengurusan masa baik dlm urusan keje kat opis atau pon untuk personal...even masa study dr zaman UPSR sampai zaman ambik Master pon aku still lagi tak leh nak management masa elok2...semuanya study last minute..nasib baik aku lepas utk semua exam2 penting tu...even buat post utk contest HIDUP SEORANG BLOGGERni pon aku buat last minute gak...previous post aku utk contest HIDUP SEORANG BLOGGER pada tarikh 22 Ogos 2010 yg lepas pon aku buat last minute..rasanya masa aku lahir dulu mmg aku dah sign contract dengan Incek Last Minute kot...bila la aku nak berubah ni? sorry la...aku mmg selalu merunggut mcm ni tp merunggut dan membebel kat diri sendiri je...kat org lain pandai plak aku nak mengajar ttg time management kan...(selalu je advice kat anak2 sedara aku jgn buat last minute study tp sendiri mau ingat la jugak...apa punyer aunty ni kan..hehehe)...

pastu selalu plak nak menangguhkan keje yg simple seperti buat weekend laundry (td baru je siap basuh...bukan basuh guna tangan...mesin yg uruskan), nak kemas rumah...nak update entri kat blog ni pon aku suka tangguh-tangguhkan....patut la aku x maju2 ke depan mcm blogger2 lain...semua dah naik pangkat or dlm erti kata lain naik Page Rank...aku still lagi dgn Page Rank 2...nak jugak merasa naik ke Page Rank 3..tp xder rezeki lagi...xpe la..seharusnya aku berpuas hati dgn Page Rank yg sedia ada drp dpt Page Rank 0....


Dulu aku blogging sbb nak mengisi masa lapang aku yg dulunya x tau nak buat apa kat KL ni setiap kali tiba hujung minggu..lepas tu aku tengok dengan blogging ni, aku leh kenal ramai org dgn macam2 ragam and then bila aku rasa mcm nak mengamok je (biasanya hal opis or personal) aku leh luahkan kat blogger ni sbb aku bukan jenis nak mengamok depan org wpon teringin jugak nak buat mcm tu..huhuhu..tp x baik kan kalo buat amok..kang x pasal2 aku kena tindakan disiplin/tatatertib...periuk nasi aku jugak yg kena..nak x nak..aku jadikan blog aku sebagai landasan utk aku melepaskan geram sekali-skala...melalui blogging jugak la aku leh dpt byk info on food/ resepi..(aku suka makanan)...fesyen (aku kaki membeli a.k.a shopaholic), tempat peranginan (aku suka berjalan2 tengok tempat)..semua tu aku dpt drp membaca blog org lain..belum termasuk tengok hasil kerja org lain..semua tu memberi aku semangat dan motivasi utk menjadikan diri aku lebih baik lagi...Be a Better Person for a Bright Future in everything...


Ternyata, HIDUP SEORANG BLOGGER mmg lain dikalangan setiap blogger sbb masing2 ada cerita mereka sendiri. Post ni mmg tentang aku je..sbbb dah blog ni aku yg punyer kan...harus la cerita pasal hidup aku sebagai seorang blogger...Plus, entri ini adalah entri wajib yg ke-2 untuk contest SEO-HIDUP SEORANG BLOGGER yg dianjurkan oleh Denaihati. Aku xder la mengharap sgt nak menang contest ni cuma aku naik naikkan Page Rank aku je ...kira mcm menumpang populariti contest ni...hehehe..

Skrg ni mmg aku dah mula rasa ngantok yg amat sgt sbb dah belasah makan mcm2...tp sbb nak tunaikan kewajiban sebagai salag seorang peserta contest HIDUP SEORANG BLOGGER, aku gagahkan jugak mata aku, jari jemari dan otak aku utk berpikir dan mengarang entri wajib bagi contest HIDUP SEORANG BLOGGER.

Post ni sengaja dibahasa melayukan sbb tuan punyer blog dah x larat nak pikir panjang and mungkin jugak strategi utk menempatkan diri dlm lingkungan ranking ke-50 ke?..mana la tau kan...hehehehe...


- HIDUP SEORANG BLOGGER -