Pages

Thursday, 28 October 2010

Kepala botak is a BASKET

MV: Saya nak booked kereta office together with driver. (sambil bg borang yg telah disahkan oleh Senior General Manager EMBS, AA)
SA: Ini untuk apa? mesyuarat ke?
(kepala mmg dah berkilat, silau mata aku)
MV:  Esok pagi saya & IG kena attend meeting kat MOA, Putrajaya. Mesyuarat la.Takkan nak pegi party plak.
SA: Kalo berkenaan dgn mesyuarat, bagi kat Incek Y.

MV: Saya nak booked kereta office. Mesyuarat kat MOA, Putrajaya.
Incek Y: Hmmm... SA, esok ada kereta ka?
MV: aduss..tanya kat SA la plak..tadi suruh tanya kat sini (dlm hati)
SA: Esok kete tinggal satu je.
Incek Y: Esok kete tinggal satu je.COO dah guna satu.U drive sendiri je la.
MV: Kalau saya nak drive sendiri, saya x isi borang ni semua. Saya nak guna driver sekali. Nanti parking susah nak cari plak.
Incek Y: Parking mesti ada punya. Putrajaya besar.
MV: mmg la putrajaya tu besar..tp kalo ye parking byk, nape staff gomen kena sampai parking kat luar bangunan.
Incek Y: Kalo x pun, esok driver hantar u lepas tu bila meeting habis, u call dia soh ambik plak.
SA: You rasa meeting tu boleh habis berapa lama? Kita xnak driver buang masa tunggu u habis meeting kat sana.
MV: What again? (hati mmg dah tengah membara...) You know what...Never mind, I can drive myself over there..(cakap dgn nada tinggi and sarcastic).. Pegi sembahyang jumaat or balik kampung sendiri boleh pakai kete office boleh plak



This conversation happened to me today and damn it, I hate those who in charged with company cars. My SGM' signature verifying my application does not have value anymore. It is not that I going there to have fun or whatsoever...Why it is so difficult to give us the car and a driver. Not that I'm going to use it for the whole day anyway..so damn that BAsket Guy...


p/s: BASKET is a replacement for B*&^^ terms for guy only...

Dasar Kepala Botak.....