Pages

Thursday, 21 October 2010

Tertindas & ditindas

 * * *

MV: ada saya minta nak transfer ke?
AA: xder.saya yg nak htr awak ke sana.
MV: pastu apa masalah dorg nak keluarkan surat, bagi elaun tu sumer? dah la tiket flight nak balik christmas x beli lg.ingat mcm nak beli tiket bas ke?
AA: jgn risau.nanti saya uruskan. tp awak ader problem ke dgn dorg? ni mcm personal conflict je.staff yg lain senang je saya uruskan.
MV: Boss, saya boleh kira berapa kali saya bercakap dgn dorg dalam masa 4 tahun saya keje kat sini. X sempat nak gaduh2, tarik2 rambut sumer.
AA: nanti saya make sure kes awak ni settle. Saya pon x paham apa masalah dorg
MV: saya ni cantek sangat dimata dorg kot...hah..kan dah riak statement saya ni.Kalo x jadi transfer pon x kisah la boss..
AA: plak dah...pertukaran ni kena jadi no matter what.
MV: ni belum saya demand naik gaji and gred ni bos..
AA: nanti kita tengok mcm maner...

* * *

Conversation above does not occur at all. hahaha..cuma luahan hati aku selaku pekerja yg asyik ditindas oleh pekerja lain yg dengki memanjang...aku redha je la..kalo dorg tarik rezeki aku mcm tu, nanti rezeki dorg kat dunia akhirat akan ditentukan oleh Allah...tpkan sampai bila aku nak kena redha je...ditindas sebegitu rupa..tau la aku ni diam sikit, x bising kat org...bising kat blog je kan...korg pon x tau aku ada blog ke tak?...geram la aku..sabar je la...ingat best sgt ke nak kena pindah ke negeri lain, everything u need to start from zero...nak cari rumah, nak biasakan diri with surrounding. dgn xder family members around u...nak htr kete and brg2 rumah via shipment lg..semuanya kena buat sorg2 tau tak...sbb tu la org mcm aku yg kena htr ke kawasan yg bukan asal diberi elaun wilayah and rumah...yg korg nak tarik tu apasal...kang aku suggest korg dihtr ke ladang gedong tu baru tau..silap2 sebelum masuk keje sana, mcm2 elaun korg create utk diri sendiri...hish..benci la....apa dosa aku kat korg ni....aku x kacau pon periuk nasi korg...x kenal or terniat nak kacau pon laki korg ke..sedara mare lelaki korg...dah ada title yg patut dimuliakan dgn budi pekerti yg baik pon still lagi berperangai hasad dengki semua..aku keje buat keje aku sendiri berdasarkan arahan bos aku...

aku x suka nak marah2 dlm blog aku ni tp sbb dh xder tempat nak meluahkan rasa marah..aku letak jugak kat blog aku...